Bestellen
Frank Bosman & Harm Goris [red.]

Verdeelde wijsheid

Tussen Kerk en academische theologie

Verdeelde wijsheid

Academische theologie en Kerk staan soms in een spanningsvolle verhouding. Ze zijn nauw met elkaar verbonden, maar hebben eigen taken en verantwoordelijkheden. Beide willen wetenschap, samenleving en geloof dienen, maar doen dat op eigen wijze. Dat botst wel eens en levert wrijving en strijd op. In Nederland zijn de verhoudingen soms zelfs dermate verkild, dat er sprake lijkt te zijn van een scheiding van tafel en bed. De wetenschappelijke en kerkelijke theologie leven langs elkaar heen.

In dit boek proberen Nederlandstalige theologen en bisschoppen deze situatie om te buigen in hernieuwde belangstelling voor elkaar. De Vaticaanse Internationale Theologische Commissie publiceerde het document Theologie vandaag, waarin de universitaire theologie de hand wordt gereikt. Het Thijmgenootschap organiseerde daarop vier bijeenkomsten voor ‘mediation’ en uit de gesprekken bleek dat er meer gezamenlijkheid is dan men uit de gepolariseerde theologiepraktijk had mogen verwachten. Er is toekomst voor een kerkelijk geëngageerde theologie in Nederland.

 

Aan Verdeelde wijsheid werkten mee: Erik Borgman, Adelbert Denaux, Stephan van Erp, Paul van Geest, Jan Hendriks, Lambert Hendriks, Gerard den Hertog, Christoph Hübenthal, Gerard de Korte, Marcel Poorthuis, Marcel Sarot en Kristof Struys.

 

Verdeelde wijsheid verschijnt als afl. 102.3 in de reeks Annalen van het Thijmgenootschap.

 

  • ISBN 978 90 5625 420 9 
  • Omvang 208 blz. 
  • Formaat 12 x 20.5 cm 
  • Uitvoering paperback 
  • NUR 700 
  • Prijs €18,00 

Klik hier voor meer informatie

Bestellen
Klanten die deze titel bestelden, bestelden ook