Bestellen
Michel Bronzwaer & Joost van der Net [red.]

500 jaar Utopia

500 jaar Utopia

Vijfhonderd jaar geleden publiceerde Thomas More (1478-1535) zijn Utopia. Het werk, geschreven in de jaren 1515 en 1516, heeft een ongekend grote invloed gehad, mede omdat More de fictieve staat 'Utopia' in zijn boek voorstelt als een samenleving zonder privé-eigendom.

Het boek Utopia kan zonder twijfel gelezen worden als een felle aanklacht van Thomas More tegen misstanden in het Engeland van zijn tijd. Op de vraag of More met het eiland 'Utopia' een werkelijk te realiseren nieuwe samenlevingsvorm heeft voorgesteld, zijn in de afgelopen vijfhonderd jaar zeer uiteenlopende antwoorden geformuleerd. De teksten in dit boek beantwoorden deze vraag niet. Zij zijn bedoeld om belangstellende hedendaagse lezers van de Utopia te helpen bij het vormen van een eigen oordeel.

 

Inigo Bocken, Donald Loose en Rudi te Velde voeren met hun bijdragen de lezer binnen in de wereld van Sir Thomas More. Donald Loose, Ad van Luyn en Joost van der Net verdiepen de betekenis van de Utopia voor onze cultuur.

 

De bijdragen in deze bundel zijn de vrucht van studiebijeenkomsten die door Stichting Thomas More in de afgelopen jaren aan de Utopia zijn gewijd.

500 jaar Utopia verschijnt als aflevering 104.1 in de reeks Annalen van het Thijmgenootschap.

 

  • ISBN 978 90 5625 460 5 
  • Omvang 148 blz. 
  • Formaat 12 x 20,5 cm 
  • NUR 694 
  • Prijs €16,50 

Klik hier voor meer informatie

Bestellen
Klanten die deze titel bestelden, bestelden ook
Erasmus Oecumenicus
Geert van Dartel (red.)
Erasmus Oecumenicus
God tussen oorlog en vrede
Frank G. Bosman en Harm Goris (red.)
God tussen oorlog en vrede