Bestellen
Dick Springorum

Tussen hemel en aarde

Tussen hemel en aarde

Godsdienst en geloof: het was in het katholieke gezin waarin Dick Springorum is opgegroeid, even vanzelfsprekend als ademen en eten en drinken. Tegen die achtergrond kozen veel van zijn katholieke leeftijdgenootjes voor een priesteropleiding op een kleinseminarie. Daar ging je dan ‘op studie’. Zo is hij in 1953 als twaalfjarige naar het Dominicuscollege gegaan: het kleinseminarie van de paters dominicanen in Neerbosch, bij Nijmegen. En aansluitend naar het grootseminarie.

Dat grootseminarie begon met een jaar noviciaat in het dominicanenklooster in Huissen. Het was een jaar van stilte, gebed en bezinning, bedoeld als proeftijd, als gelegenheid voor wederzijdse kennismaking. Na dat jaar heeft hij de ingeslagen weg voortgezet met een driejarige studie filosofie aan het filosoficum van de dominicanen in Zwolle. Maar tegen het eind van die studie, medio 1963, besloot hij de koers in zijn leven te verleggen en de opleiding te beëindigen.

In Tussen hemel en aarde beschrijft hij op invoelbare wijze zijn herinneringen aan die tijd: een reeks impressies die hij sinds die tijd met zich meedraagt en die hij geprobeerd heeft hier te verbeelden. Bedoeld om iets weer te geven van de sfeer waarin hij toen geleefd heeft en van de gevoelens en overwegingen die in die tijd een rol hebben gespeeld, zowel bij zijn beslissingen om deze weg in te slaan en enige tijd te vervolgen, als bij zijn besluit om die uiteindelijk niet voort te zetten.

 

Tussen hemel en aarde verschijnt eind mei 2009 als aflevering 26 in de MemoReeks.

 

  • ISBN 978 90 5625 292 2 
  • Omvang ca. 128 blz. 
  • Formaat 13 x 21 cm 
  • Uitvoering gebrocheerd, geïllustreerd 
  • NUR 681 
  • Prijs €12,50 
Bestellen
Klanten die deze titel bestelden, bestelden ook
Door dichte deuren
Henny Koop
Door dichte deuren
Ontsloten stilte
Brigitte Weusten m.m.v. A.E.M. Janssen
Ontsloten stilte
Vuur dat blijft branden
Charles van Leeuwen
Vuur dat blijft branden