Bestellen
Ad Willems

Religie. Na de grote verhalen

Na de grote verhalen

Religie. Na de grote verhalen

Veel grote verhalen zijn verwaaid. De oude zuilen verloren hun aantrekkelijkheid en daarmee ook hun draagkracht. Hetzelfde geldt voor de oude centrale woorden van het christendom zoals god, Christus en kerk. Zij zijn ingevroren en hebben naar het gevoelen van velen hun uiterste houdbaarheidsdatum overschreden.
Tegelijkertijd blijken de oervragen zich nu weer op te dringen. Van alle kanten ondernemen mensen, privé en gezamenlijk, pelgrimages en zoektochten. Op het woord religie rust niet langer een taboe. Integendeel: deftige kranten, populaire televisieprogramma’s en zelfs de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid kunnen niet meer zonder.

Hoogste tijd om de samenhang en vooral het onderscheid tussen religie, geloof en kerk aan de orde te stellen. Misschien hebben mensen als Eckhart en Schleiermacher en – dichterbij – ook Abel Herzberg en Jellema ons al een richting gewezen.

Ad Willems (Rotterdam, 1926) is dominicaan en emeritus hoogleraar van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij publiceerde o.a. Terug naar de ervaring (1980) en talrijke artikelen in vaktijdschriften, het Tijdschrift voor Geestelijk Leven en De Bazuin, de voorganger van VolZin, waarvan hij ook redactielid was.

  • ISBN 978 90 5625 256 4 
  • Omvang 96 blz. 
  • Formaat 12,5 x 20 cm 
  • Uitvoering ingenaaid 
  • NUR 700 
  • Prijs €5,00 
Bestellen
Klanten die deze titel bestelden, bestelden ook
Bioethiek zonder grenzen
Henk ten Have
Bioethiek zonder grenzen
Opnieuw naar de Areopaag
Johannes A. van der Ven
Opnieuw naar de Areopaag
Zichtbare en onzichtbare religie
Marinus van Uden en Jos Pieper (red.)
Zichtbare en onzichtbare religie