Bestellen
Jeroen Gooskens

Verder onderweg

Een bloemlezing uit artikelen, lezingen, preken en gebeden van Jeroen Gooskens

 

Verder onderweg

Jeroen Gooskens († 2013) liep in 3 etappes (1991-1993) als pelgrim naar Santiago de Compostela en schreef over zijn camino (pelgrimsweg) het bekende boek Ver onderweg. Het werd een bestseller in pelgrimsland omdat hij het ‘meer’ dat de camino biedt, op een aansprekelijke manier wist te verwoorden. Maar ook buiten pelgrimsland werd het gewaardeerd, omdat het boek ook inspirerend bleek te zijn voor het alledaagse pad dat iedereen gaat.

Jeroen schreef daarnaast nog vele artikelen en beschouwingen voor onder andere De Jacobsstaf, het tijdschrift van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob. En hij had een eigen website, Compostela.nl. Daarnaast ging hij geregeld voor in de diensten die maandelijks gehouden worden in de Jacobskapel in Nijmegen en schreef hij daarvoor vele overdenkingen en gebeden.

Jeroen werd in 2012 door een ongeneeslijke ziekte overvallen. Leo Jacobs, een goede vriend, stelde hem voor een bloemlezing samen te stellen uit zijn geschriften omdat hij vond en vindt dat zoveel waardevols het verdient bijeen gebracht te worden in een handzaam boek. Jeroen was er enthousiast over en bedacht als titel Verder onderweg. Het is een boek geworden van inspirerende teksten en gedachten over de wonderen van het leven. Het is geen boek om in één adem uit te lezen. Het is meer een ‘brevier’ die je af en toe ter hand neemt om je te laten inspireren of om wat te mijmeren of te mediteren over de dingen die er in het leven toe doen.

Moge het velen vreugde geven het te lezen, erover te mediteren en moge het inspireren de camino van het leven te gaan, verder onderweg.

 

  • ISBN 978 90 5625 425 4 
  • Omvang 188 blz. 
  • Formaat 14 x 22 cm 
  • Uitvoering gen.-gebroch. 
  • NUR 508 
  • Prijs €13,00 
Bestellen
Klanten die deze titel bestelden, bestelden ook
Ver onderweg
Jeroen Gooskens
Ver onderweg