Bestellen
Fons Plasschaert, Gerd Rosenbusch, Jan Brabers [red.]

Professoren op Heyendael

 Korte biografieën van de hoogleraren uit het verleden van de Faculteit der Medische Wetenschappen Radboudumc 1951-2016

Professoren op Heyendael

Dit boek bevat 277 korte biografieën van hoogleraren en lectoren uit het verleden van de Nijmeegse Faculteit der Medische Wetenschappen, onlosmakelijk bestanddeel van het Radboudumc. Het betreft alle hoogleraren en lectoren die in de periode tussen oktober 1951 (de oprichting van de faculteit) en september 2016 werkzaam waren aan het Radboudumc en aan wier verbintenis door overlijden, emeritaat of vertrek naar elders een einde is gekomen.

Binnen de academische geneeskunde zijn professoren van oudsher toonaangevend op het vlak van onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg. Op hun schouders lag de grootste verantwoordelijkheid. Tezamen leveren hun biografieën, zoals bijeengezet in het naslagwerk Professoren op Heyendael, een uiterst geschakeerd beeld op van sterk uiteenlopende activiteiten, alsook een microgeschiedenis van de academische geneeskunde zoals die in Nijmegen in de voorbije 65 jaar werd beoefend.

 

Professoren op Heyendael is de vrucht van een jarenlange verzameldrift van de emeriti professoren Fons Plasschaert (tandheelkunde) en Gerd Rosenbusch (radiologie), later bijgestaan door universiteitshistoricus Jan Brabers. Het boek kan worden beschouwd als een aanvulling op het in 2009 van de hand van Brabers verschenen Hippocrates op Heyendael, over het ontstaan en de ontplooiing van de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Radboud Universiteit in de jaren 1951-2001, dat eveneens werd uitgegeven door Valkhof Pers.

  • ISBN 978 90 5625 476 6 
  • Omvang 328 blz. 
  • Formaat 18,5 x 27 cm 
  • Uitvoering geïllustreerd, genaaid gebrocheerd, met flappen 
  • NUR 681 
  • Prijs €25,70 
Bestellen
Klanten die deze titel bestelden, bestelden ook
Brakkenstein
Klaas Bouwer
Brakkenstein
Hippocrates op Heyendael
Jan Brabers
Hippocrates op Heyendael
Umbrië
Gerard Pieter Freeman
Umbrië