Bestellen
Wim Geelen, Harrie Linssen en Peter Schreuder Goedheijt

Onze Vader, Werkt Hij Nog?

Een innerlijke zoektocht naar Dat wat mijn vader vertegenwoordigt

Onze Vader, Werkt Hij Nog?

In de vroege ochtend na de begrafenis van zijn vader zit een van de auteurs terug te denken aan de vorige dag. Het verdriet kleurt alles als onwerkelijk en verwarrend. Zijn vader is overleden en daarmee is de rol van vader voor hem als zoon oningevuld. Toch is het vaderschap in de wereld alom vertegenwoordigd. Hoe kan dit en hoe zit dat dan? ‘Wat maakt iemand tot dochter of zoon en wat heeft Het Onze Vader hiermee te maken?

‘Is Het Onze Vader nog van deze tijd en werkt Hij nog?’ Met deze vraag begint de zoektocht van de auteurs naar de betekenis achter de woorden van Het Onze Vader.

Stap voor stap, woord na woord lezen en onderzoeken de auteurs de betekenis van de woorden. Dit boek beschrijft het proces van verstilling zoals de auteurs dat tijdens hun onderzoek en studie beleven. Behalve de ontdekkingsreis die zij individueel aan de hand hiervan maken, wordt hun duidelijk dat het gebed in diepste wezen het pad van menselijke ontwikkeling beschrijft, dat van de onwetende naar de wetende mens. Daarom durven zij te stellen dat ‘Onze Vader’ nog werkt.

Het boek is een uitnodiging aan de lezer om zichzelf de tijd te gunnen en de uitdaging aan te gaan om in de betekenis van de woorden van Het Onze Vader door te dringen. Als ‘Onze Vader’ voor ons werkt, waarom zou Hij dan voor jou ook niet weer kunnen werken?

 

'Dit kleine boekje geeft een ondogmatische, moderne en bruikbare interpretatie van het Onze Vader als gebed voor mensen die dit in een nieuw licht willen zien.'

Herademing

 

Van dezelfde auteurs verscheen ook Waar verbind ik me mee – Wat we zijn vergeten in de 24-uurs economie.

  • ISBN 978 90 5625 407 0 
  • Omvang 72 blz. 
  • Formaat 11 x 16 cm 
  • Uitvoering ingenaaid, harde band 
  • NUR 700 
  • Prijs €13,89 
Bestellen
Klanten die deze titel bestelden, bestelden ook
Jan Olde Rikkert, priester van de nabijheid
Lodewijk Winkeler en Jozef Wissink (red.)
Jan Olde Rikkert, priester van de nabijheid