Bestellen
Gerard Wiegers & Edith Brugmans (red.)

Onverwachte impressies

Hedendaagse kunst en spiritualiteit

Onverwachte impressies

Hedendaagse kunst verwondert door een nieuwe openheid voor het spirituele. Lange tijd hield moderne kunst zich afzijdig van het religieuze en het spirituele, maar vandaag de dag brengt de kunst deze juist tot leven in nieuwe vormen, beelden, klanken, installaties. De verschuiving van traditionele religies naar spiritualiteit en de toenemende invloed van niet-westerse kunstvormen spelen hierbij een rol. Hedendaagse kunstenaars maken niet zozeer sacrale kunst, maar kunst vormt voor velen van hen de beste expressie van het religieuze en spirituele.

Onverwachte impressies maakt duidelijk dat hedendaagse beeldende kunstenaars en componisten verrassend vorm geven aan religiositeit en spiritualiteit.

 

Onverwachte impressies bevat bijdragen van Gerard Wiegers en Jacky Limvers (Oost en West in de moderne westerse kunst: de video-installaties van Bill Viola), Frans Maas (Muzische verleidingen en het religieuze), Paul van der Velde (De oude Boeddha en de nieuwe kunst), Eric Venbrux en Irmelin Hanssen (Chicana representaties van de Maagd van Guadeloupe), Kitty Zijlmans (Hedendaagse kunst(theorie) als geestverruimend middel), Daan van Speybroeck (Gesprek met Janpeter Muilwijk) en Susanne van Els (Moderne muziek en nieuwe religiositeit).

 

Onverwachte impressies verschijnt als aflevering 97.2 in de reeks Annalen van het Thijmgenootschap.

 

  • ISBN 978 90 5625 297 7 
  • Omvang ca. 220 blz. 
  • Formaat 12 x 20,5 cm 
  • Uitvoering gebrocheerd 
  • Prijs €15,00 
Bestellen
Notificeren
Breng iemand anders op de hoogte van dit product