Bestellen
Ton Staps & William Yang

Ont-worden om te worden wie je bent

Patiënten met kanker: veranderingen in de beleving van het lichaam als toegang tot een geleefde spiritualiteit

Ont-worden om te worden wie je bent

Dit boek is gebaseerd op een langlopend onderzoek bij mensen met kanker. Kanker is een levensbedreigende ziekte die de patiënt confronteert met de kwetsbaarheid van zijn lichaam en de eindigheid van zijn bestaan. Als hij zich hiervan bewust wordt roept dit vragen op over de zin van zijn leven. Hierop zijn geen pasklare antwoorden te geven. Iedere patiënt zal zelf eigen antwoorden moeten vinden, een strijd met hoogte- en dieptepunten.                  

 ‘Ont-worden om te worden wie je bent’ is een spirituele zoektocht van mensen, die zijn getroffen door kanker. Wij hebben de samenhang onderzocht tussen de veranderingen in de beleving van het lichaam en de daarmee gepaard gaande veranderingen in de kijk op de werkelijkheid en in de zelfervaring van deze patiënten. Hiermee kwamen we op het spoor van geleefde spiritualiteit.

Om de uitkomsten van onze verkenningen te interpreteren en op hun waarde te schatten hebben wij ze vergeleken met drie verschillende stromingen waarbinnen het lichaam een centrale rol speelt in een psycho-spiritueel ontwikkelingsproces. Deze stromingen waren de Existentiële Fenomenologie, de Qi Gong en het Hesychasme. Hierbij werd duidelijk dat een werkelijk geïncarneerde, gelijfde spiritualiteit niet alleen een rol speelt bij mensen met kanker, maar bij ieder mens.

Ton Staps was als klinisch psycholoog en psychotherapeut werkzaam op de afdeling Radiotherapie van het Nijmeegse Radboudumc. William Yang was als theoloog en psycho-energetisch therapeut werkzaam in het Canisius-Wilhelmina ziekenhuis te Nijmegen. Samen hebben zij de psycho- energetische therapie ontwikkeld. William Yang nam het initiatief tot het oprichten van het Taborhuis in Groesbeek, waar deze werkvorm werd aangeboden aan patiënten uit het hele land.

  • ISBN 978 90 5625 502 2 
  • Omvang 204 blz. 
  • Formaat 14 x 22 cm. 
  • Uitvoering paperback 
  • NUR 728 
  • Prijs €21,95 
Bestellen
Klanten die deze titel bestelden, bestelden ook
Dieper dan woorden
Broeder David Steindl-Rast
Dieper dan woorden