Bestellen
Angela Berlis & Peter de Haan (red.)

Met passie en precisie

Vriendenbundel voor Jan Jacobs bij zijn afscheid als hoogleraar geschiedenis van kerk en theologie

Met passie en precisie

 

Historici zijn tijdspecialisten. Staande in het heden slaan zij een brug tussen verleden en toekomst. Daarbij bekommeren zij zich vooral om de pijlers. Die moeten stevig zijn. Of zoals de historici zelf zeggen: waarheidsgetrouw, plausibel en gebaseerd op een kritische omgang met de beschikbare bronnen. Dat heeft Jan Jacobs sinds 1974 zijn studenten steeds weer opnieuw voorgehouden. Onlangs nam hij afscheid als hoogleraar geschiedenis van kerk en theologie aan de Universiteit van Tilburg. Een zevental vrienden besloot hem bij deze gelegenheid te eren met een bundel. Voor alle auteurs geldt dat Jan Jacobs op enig moment hun leermeester is geweest. Zijn passie en precisie is ook de hunne geworden.

            De onderwerpen waarover zij schrijven, behoren ook tot het brede onderzoeks- en onderwijsterrein van Jan Jacobs, zoals de missiegeschiedenis, de geschiedenis van orden en congregaties, de betrekkingen met de andere kerken en geloofsgemeenschappen zoals de Oud-Katholiek Kerk en het Leger des Heils en de meer recente geschiedenis van het katholicisme in Nederland en zijn voormalige koloniën.

            Opgenomen is ook een bijdrage van Jan Jacobs zelf. Dit opstel over de inmiddels opgeheven Theologische Faculteit Tilburg beschouwt hijzelf als een eerbetoon aan een instituut waar bijna veertig jaar lang wetenschap is bedreven op het snijvlak van universiteit, kerk en samenleving.

 

  • ISBN 978 90 5625 313 4 
  • Omvang 192 blz. 
  • Formaat 13,6 x 21,5 cm 
  • Uitvoering gebroch. 
  • NUR 680 
  • Prijs €16,95 
Bestellen
Klanten die deze titel bestelden, bestelden ook