Bestellen
Joos van Vugt

Gezondheid voor allen

De Radboud Universiteit en haar medische ontwikkelingswerk, 1965-2015

Gezondheid voor allen

De Radboud Universiteit (voorheen: de Katholieke Universiteit Nijmegen) is vanaf medio jaren zestig actief geweest in het medische ontwikkelingswerk. Eerst werden er stageplaatsen gecreëerd voor Nijmeegse studenten geneeskunde in Tanzania en elders in de wereld. Vervolgens werd in een lange reeks projecten ondersteuning geboden aan universiteiten in Tanzania, Indonesië en tal van andere landen, op het gebied van zowel geneeskunde als tandheelkunde.

Er werden resultaten geboekt maar er moesten ook tegenslagen en mislukkingen worden geïncasseerd. Toch is de continuïteit altijd groot geweest. Zo duurt de samenwerking met de medische faculteiten in Dar es Salaam, Moshi, Semarang en Bandung al tientallen jaren.

Veel hoogleraren en medewerkers van het Radboudumc zijn bij ontwikkelingsprojecten betrokken geweest. Voor hen allen geldt dat zij overtuigd waren van het recht op goede gezondheidszorg: gezondheid voor allen. De Radboud Universiteit heeft alle reden trots te zijn op hun inspanningen, waarvan in dit boek de geschiedenis wordt verhaald.

Joos van Vugt (1953) is historicus. Hij heeft als onderzoeker, studiesecretaris en programmamaker voor de Radboud Universiteit gewerkt.

 

  • ISBN 978 90 5625 507 7 
  • Omvang 312 blz. 
  • Formaat 16 x 24 cm 
  • Uitvoering gen. gebonden; rijk geïllustreerd 
  • NUR 740 
  • Prijs €22,50 
Bestellen