Bestellen
Maarten van den Bos en Stephan van Erp

Een gelukkige theoloog

100 jaar Edward Schillebeeckx

Een gelukkige theoloog

Edward Schillebeeckx (1914-2009) was een van de meest toonaangevende theologen van  de twintigste eeuw. Zijn werk is in vele talen vertaald en tot op de dag van vandaag is zijn theologie een belangrijke inspiratiebron voor onderzoek in binnen- en buitenland. Hij was ook een omstreden figuur en is dat tot op de dag van vandaag. Zijn vernieuwing van de theologie kreeg veel kritiek, ook van het kerkelijk leergezag. Ondanks de kritiek bleef hij trouw aan zijn standpunten en aan de kerk. ‘God is ieder ogenblik nieuw’, zo luidt een bekend geworden uitspraak van hem. Het betekende voor Edward Schillebeeckx een niet aflatende opdracht en was tegelijkertijd een basis voor zijn vertrouwen in de toekomst.

In november 2014 is het honderd jaar geleden dat Schillebeeckx in Antwerpen werd geboren. Een gelukkige theoloog – zoals hij zichzelf ooit noemde – is het verhaal van de jonge Vlaamse dominicaan die hoogleraar werd in Nijmegen, adviseur was van de Nederlandse bisschoppen tijdens het Tweede Vaticaans Concilie en uiteindelijk zou uitgroeien tot een wereldvermaard theoloog.


Maarten van den Bos is als historicus werkzaam aan de Universiteit van Utrecht. Stephan van Erp is als theoloog verbonden aan de Radboud Universiteit.

 

  • ISBN 978 90 5625 417 9 
  • Omvang 96 blz. (16 blz. in kleur) 
  • Formaat 16 x 24 cm 
  • Uitvoering genaaid gebrocheerd 
  • NUR 700 
  • Prijs €15,42 

Klik hier voor meer informatie

Bestellen