Bestellen
Broeder David Steindl-Rast

Dieper dan woorden

Het Credo, een geloof dat verbindt

Met een voorwoord van de Dalai Lama

Dieper dan woorden

‘Diepe innerlijke vrede, een gevoel van verbondenheid, en een stevig anker in het eeuwige Nu van het gegeven moment, zijn enkele van de vruchten die worstelende mensen door de eeuwen heen geplukt hebben wanneer ze het Credo baden en op die manier hun geloof tot uitdrukking brachten,’ – aldus broeder David Steindl-Rast in de inleiding van zijn boek Dieper dan woorden.

Hij schreef dit boek naar aanleiding van een opmerking van de Dalai Lama, die tegen hem  had gezegd: ‘Wij hebben zoveel gemeenschappelijk, jij en ik, maar er is één ding dat ons scheidt: het idee van een goddelijke Schepper.’

 

Het Credo – de apostolische geloofsbelijdenis – gebruikt de taal van de christelijke traditie, maar spreekt met de stem van een spiritualiteit die dieper gaat dan welke traditie ook. Door bij iedere zin van deze oudste christelijke geloofsbelijdenis drie vragen te stellen: ‘Wat betekent dit eigenlijk?’, ‘Hoe weten we dit?’ en ‘Waarom is dit belangrijk?’ brengt broeder David Steindl-Rast deze tekst tot nieuw leven. Hij maakt duidelijk dat deze tekst, die slechts uit iets meer dan honderd woorden bestaat, een universeel geloof verwoordt. Het is een boodschap van vertrouwen, liefde, verbondenheid, compassie en vrede.

 

Broeder David Steindl-Rast, geboren in Wenen in 1926, monnik van Mount Saviour Monastery, een benedictijns klooster in Elmira (NY, VS), is wereldwijd bekend vanwege zijn nauwe betrokkenheid bij de dialoog tussen christendom en boeddhisme en als bruggenbouwer tussen verschillende religieuze tradities. Dankbaarheid is voor hem de kern van een spirituele levenswijze en een weg naar meer levensvreugde. Hij is mede-oprichter van A Network for Grateful Living. Op gratefulness.org zijn artikelen, video- en audio-opnames van br. David te vinden.

 

Dieper dan woorden is uit het Engels vertaald door Annemarie ten Dam.

 

‘Ik ben er zeker van dat veel lezers net als ik broeder David dankbaar zullen zijn dat hij dit boek heeft willen schrijven.’

– uit het voorwoord van de Dalai Lama

  • ISBN 978 90 5625 481 0 
  • Omvang ca. 180 blz. 
  • Formaat 13 x 21 cm 
  • Uitvoering paperback 
  • NUR 728 
  • Prijs €18,50 
Bestellen
Klanten die deze titel bestelden, bestelden ook
De deemoed Gods
Krijn Pansters & Willem Marie Speelman (red.)
De deemoed Gods
Notificeren
Breng iemand anders op de hoogte van dit product