Bestellen
Annie Coppens-Baeten

De ceders spreken

Een verhaal over spiritualiteit

De ceders spreken

Landschappen en 19de-eeuwse brieffragmenten zijn de voornaamste inspiratiebronnen van dit bijzondere boek. Het is een reisverslag en een fotoalbum, dat de geschiedenis beschrijft van de congregatie van de paters sacramentijnen. Hun persoonlijke ervaringen vormen de rode draad van het verhaal.
Tijdens haar reizen naar Frankrijk, het geboorteland van deze congregatie, heeft de auteur de sporen gevolgd die deze geschiedenis in het landschap heeft achtergelaten en haar ervaringen getoetst aan de geschriften van en over de stichter van de sacramentijnen. Haar confrontatie met het landschap legde zij vast in foto's. Uit wat het landschap liet zien en wat de teksten vertelden, ontwikkelde zich vanzelf een methode, een manier van kijken die geschiedenis en actualiteit samenbracht als in een panoramische foto.
De ceders spreken gaat over het religieuze leven, maar is bedoeld voor de wereld buiten het klooster. Het stelt indringend de vraag naar de mogelijkheid van lekenspiritualiteit, die aansluit bij het levensideaal van de kloosterlingen.
Het boek is bestemd voor een breed publiek. Het heeft geen wetenschappelijke bedoeling, maar is voortgekomen uit fascinatie voor de grote vragen over God en mens die ons vanuit bijbel en christendom worden opgedrongen. Het sacramentijnse antwoord verschilt niet veel van de wegen die elke christen vandaag bewandelt.
Aan de teksten heeft de auteur een 90-tal eigen schitterende kleurenfoto's toegevoegd.

  • ISBN 978 90 5625 246 5 
  • Omvang 197 blz. 
  • Formaat 17 x 24 cm 
  • Uitvoering ingenaaid 
  • NUR 728 
  • Prijs €25,00 
Bestellen
Notificeren
Breng iemand anders op de hoogte van dit product