Bestellen
Gerard Dierick

Columnarium

Drieënzestig kolommen verschenen in het tijdschrift Erasmusplein

Columnarium

Is dit boekje een anekdotencollectie? Nou nee, al staan er wel anekdotes in. Is het een geschiedenis van het Katholiek Documentatie Centrum (KDC), dat dit jaar (2014) zijn 45-jarig bestaan viert? Dat was niet de opzet, maar de auteur is lang aan het KDC en het KSC (Katholiek Studiecentrum) verbonden geweest en dat heeft onwillekeurig zijn sporen nagelaten.

            Is het een mini-kerkgeschiedenis of misschien een spoedcursus katholicisme? Het gaat over pastoors en kapelaans, over zusters, broeders, paters en andere beminde gelovigen, over kazuifels en manipels, missie en kerkafbraak. Maar het gaat ook over taal, muziek, fietsen, de natuur, Big Brother, sigaren, kerstbomen, traumahelikopters en koffiezetapparaten.

            Over dit alles zijn van 1990 tot 2006 63 columns verschenen in het tijdschrift Erasmusplein, een nieuwsbrief van een aantal instellingen van de Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN), zoals de Radboud Universiteit tot 2004 heette. Al deze instellingen waren rond het Nijmeegse Erasmusplein gevestigd en belichaamden mede de katholieke identiteit van de KUN.

            De columns zijn in dit boekje uitgebreid met toelichtingen en illustraties. Ze bespreken de actualiteit van toen zodanig dat ze ook heel goed betrokken kunnen worden op de actualiteit van nu.

 

  • ISBN 978 90 5625 419 3 
  • Omvang 135 blz. 
  • Formaat 12 x 24 cm 
  • Uitvoering gen.-gebrocheerd, met kleurillustraties 
  • NUR 401 
  • Prijs €15,00 

Klik hier voor meer informatie

Bestellen