Bestellen
Ton Meijers

Compendium van het katholiek canoniek recht Deel II: Verkondiging en sacramenten

Compendium van het katholiek canoniek recht Deel II: Verkondiging en sacramenten

De katholieke kerk kent haar eigen kerkrecht: het canoniek recht. Enkele jaren verscheen Compendium van het katholiek canoniek recht. Deel I. Inleiding en volk Gods. Dat eerste deel van het compendium bood een algemene inleiding op het canoniek recht en een commentaar op Boek II van het kerkelijk wetboek over het Volk Gods.

Het tweede en laatste deel van het Compendium betreft een commentaar op de boeken III en IV van de Codex Iuris Canonici. Centrale thema’s zijn het leergezag, de prediking, de catechese, de missionering, het katholiek schoolwezen en de liturgie met bijzondere aandacht voor de zeven sacramenten. Dit commentaar voorziet in een eerste kennismaking met hetgeen de Codex aangaande de verkondiging en de sacramenten regelt.

De twee delen van het Compendium vormen samen een afgerond geheel. Het eerste deel gaat over de kerk als gemeenschap en ontsluit de structuur en inrichting van de kerk. In het tweede deel staan de geloofsverkondiging en de geloofsvieringen centraal; het gaat over de taken van verkondiging en heiliging waartoe de kerk als gemeenschap (eerste deel) is geroepen.

 

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de structuur en organisatie van de katholieke kerk en voor hen die meer van het huidige canoniek recht willen weten, is dit Compendium geschreven.

 

Ton Meijers (1955) is universitair hoofddocent canoniek recht aan de Faculteit Katholieke Theologie (TiU).

 

Over deel I:

'Handzaam naslagwerk voor een ieder die thuis wil raken en een weg zoekt in de wetsregels van de katholieke kerk.'

Gezamenlijk kerkblad voor Drenthe, Overijssel en Flevoland

  • ISBN 978 90 5625 477 3 
  • Omvang 208 blz. 
  • Formaat 16 x 24 cm 
  • Uitvoering genaaid gebrocheerd 
  • NUR 700 
  • Prijs €19,50 
Bestellen
Klanten die deze titel bestelden, bestelden ook