Bestellen

Clara van Assisi, geschriften en oudste bronnen

Geschriften en oudste bronnen

Clara van Assisi, geschriften en oudste bronnen

Clara van Assisi (1193-1253) is de eerste vrouwelijke volgeling van Franciscus van Assisi. Zij is de stichteres van de clarissen, een contemplatieve orde die nauw verbonden is met de franciscanen. Clara is de eerste vrouw van wie de kloosterregel door de paus werd goedgekeurd. Zij slaagde erin om haar eigen visie vorm te geven en ging daarvoor tegelijk zelfbewust en vriendelijk in tegen pausen en kardinalen.

 

Deze regel is een van 38 documenten van en over Clara die in Clara van Assisi, Geschriften en oudste bronnen te vinden zijn. In haar brieven coacht zij Agnes van Praag, een claris van koninklijke herkomst. In haar Testament en Zegen inspireert Clara haar zusters.

 

Ondanks, of wellicht juist dankzij Clara’s onafhankelijke opstelling werd zij zeer gewaardeerd. De paus liet Clara’s heiligheid onderzoeken in een proces, waarvan de akten bewaard zijn gebleven. Ook Clara’s levensbeschrijving geeft nauwkeurige informatie over haar. Daarnaast bevat het boek documenten uit pauselijke en franciscaanse kring, die getuigen van Clara’s uitzonderlijke persoonlijkheid en uitstraling.

 

Het Clara-onderzoek heeft de laatste twintig jaar internationaal een nieuwe bloei doorgemaakt. De resultaten daarvan zijn in dit boek neergelegd.

Voor bestellingen van deze titel kunt u zich wenden tot de Franciscaanse Beweging in Den Bosch.

 

 

Clara van Assisi, Geschriften en oudste bronnen werd samengesteld door vijf mensen, onder wie twee clarissen. Het project stond onder leiding van Gerard Pieter Freeman van het Franciscaans Studiecentrum, bijzonder hoogleraar franciscaanse spiritualiteit aan de universiteit van Tilburg.

  • ISBN 978 90 5625 433 9 
  • Omvang 448 blz. 
  • Formaat 13 x 20,5 cm 
  • Uitvoering gebonden in harde band, met kleurenillustraties 
  • NUR 700 
  • Prijs €31,50 
Bestellen