Aanbieding najaar 2017

Valkhof Pers is een kleinschalige, zelfstandige uitgeverij van publicaties op het gebied van de humaniora, toegespitst op (de raakvlakken van) cultuur- en maatschappijgeschiedenis, filosofie, theologie, religie en ethiek.

Voor de boeken die in de afgelopen jaren zijn verschenen, verwijzen we u graag naar de Fondslijst. Titels die na 2001 zijn gepubliceerd, kunt u daar aanklikken voor extra informatie. Voor informatie over oudere uitgaven kunt u, per telefoon of e-mail, contact met ons opnemen.

De brochure met de najaarsaanbieding 2017 kan hier gedownload worden.

Een boek bestellen kan rechtstreeks vanaf het detailinformatiescherm van een boek of via een van de rubrieklijsten aan de rechterkant.

Nieuws
03-02-2018

Op donderdag 22 maart a.s. organiseert het Centrum voor Parochiespiritualiteit (Nijmegen) in de Cenakelkerk een bezinningsmiddag over het thema 'De Eucharistie dieper beleven'. Inleiders:

Broeder (dr.) Johan te Velde osb (1954) is priester, monnik van de benedictijner St. Willibrordsabdij te Doetinchem en oud-vicaris van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Van hem verschenen Bidden naar het oosten (2010) en Het verhaal van het altaar (2017). 

Prof. dr. Herwi Rikhof (1948) is priester van het bisdom Den Bosch en emeritus hoogleraar systematische theologie aan de faculteit katholieke theologie (Tilburg). Van hem verschijnt binnenkort Een schatkamer voor pelgrims.

Voor meer informatie zie www.parochiespiritualiteit.org. Aanmelding graag vóór 15 maart 2018 via cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl of tel. (024) 355 80 29.

Valkhof Pers zal aanwezig zijn met een boekentafel.

03-02-2018

Op 9 maart wordt aan burgemeester Bruls het eerste exemplaar aangeboden van het boek Brakkenstein, een Nijmeegse buitenplaats en zijn bewoners, geschreven door Klaas Bouwer.

De presentatie vindt plaats in Restaurant Beau, Driehuizerweg 285 te Nijmegen. Ontvangst vanaf 16.00 u, aanvang 16.30 u. 

Voor aanmelding en meer informatie kunt u contact een bericht sturen naar info@valkhofpers.nl.

29-01-2018

Onlangs is het boek Dieper dan woorden verschenen, van de Oostenrijks-Amerikaanse broeder David Steindl-Rast.

David Steindl-Rast – broeder David – is over de hele wereld bij mensen met belangstelling voor religie en spiritualteit een begrip. Hij is nauw betrokken bij de dialoog tussen christendom en boeddhisme en geldt als bruggenbouwer tussen verschillende religieuze tradities. In Nederland is hij nog relatief onbekend, maar met de verschijning van Dieper dan woorden komt daar ongetwijfeld verandering in.

Dankbaarheid is voor broeder David de kern van een spirituele levenswijze en een weg naar meer levensvreugde. Hij is medeoprichter van A Network for Grateful Living. Op gratefulness.org zijn artikelen, video- en audio-opnames van hem te vinden.

Op nieuwwij.nl is een enthousiaste bespreking te vinden, alsmede een filmpje van een TED-talk waarin br. David spreekt over het geluk en dankbaarheid.

In de etalage
Brakkenstein
Brakkenstein
Klaas Bouwer

Brakkenstein is een van de weinige goed bewaarde buitenplaatsen aan de rand van Nijmegen. Het is bekend door de witte villa, het prachtige park...

lees meer

Verschijnt: 09-03-2018

Laat een crisis niet nodig zijn. Pleidooi voor een open debat
Laat een crisis niet nodig zijn. Pleidooi voor een open debat
Prof.dr. Eelke de Jong

Op veel beleidsterreinen bestaat onenigheid over de te volgen koers. Zo overheerst binnen Europa de mening dat de Europese schuldencrisis verkeerd...

lees meer

Verschenen: 24-11-2017

Ziektebeeld door de tijd heen
Ziektebeeld door de tijd heen
Theo Wobbes

Dit essay gaat over de mechanisering van het ziek-zijn. Voor zover wij de mens kennen was in oude tijden het beeld van ziekte en gebrek...

lees meer

Verschenen: 15-12-2017

Verleiding tot gezond gedrag
Verleiding tot gezond gedrag
Theo Wobbes en Maria van den Muijsenbergh (red.)

Verleidingstechnieken zijn zo oud als de mens. Moest vroeger vooral het gesproken woord het doen, tegenwoordig biedt de ict veel meer...

lees meer

Verschenen: 31-10-2017

Na de psychoanalyse
Na de psychoanalyse
Harry Stroeken

Psychoanalyse lijkt heel eenvoudig. Wat is er immers makkelijker dan totale vrijheid tot spreken met als enige taak alles te zeggen wat bij je...

lees meer

Verschenen: 31-10-2017

Het Millennial Manifest
Het Millennial Manifest
Aik Kramer, Emma Westermann, Thijs Launspach

Flexwerk, tinder-dates en bingewatchen…

Welkom in de wereld van de millennial!
Als we alle selfies mogen geloven gaat...

lees meer

Verschenen: 15-09-2017