Aanbieding voorjaar 2018

Valkhof Pers is een kleinschalige, zelfstandige uitgeverij van publicaties op het gebied van de humaniora, toegespitst op (de raakvlakken van) cultuur- en maatschappijgeschiedenis, filosofie, theologie, religie en ethiek.

Voor de boeken die in de afgelopen jaren zijn verschenen, verwijzen we u graag naar de Fondslijst. Titels die na 2001 zijn gepubliceerd, kunt u daar aanklikken voor extra informatie. Voor informatie over oudere uitgaven kunt u, per telefoon of e-mail, contact met ons opnemen.

De brochure met de voorjaarsaanbieding 2018 kan hier gedownload worden.

Een boek bestellen kan rechtstreeks vanaf het detailinformatiescherm van een boek of via een van de rubrieklijsten aan de rechterkant.

Nieuws
14-12-2018

Half december verschijnt van Gabriël van den Brink het boek Heilige geest. Een essay over aard en wording van de menselijke natuur.

In dit boek onderneemt Gabriël van den Brink een zoektocht naar de menselijke natuur. Hij probeert in kaart te brengen wat mensen, ondanks alle verschillen van economische, sociale, culturele of religieuze aard met elkaar gemeen hebben. Zijn leidraad is daarbij een evolutie die al twee miljoen jaar gaande is en die tot op heden doorwerkt.

Gabriël van den Brink is hoogleraar wijsbegeerte bij centrum Ethos aan de Vrije Universiteit. Voor meer informatie zie hier.

14-10-2017

In de studiezaal van het Katholiek Documentatie Centrum te Nijmegen is tot eind 2018 een boeiende tentoonstelling te bezichtigen gewijd aan leven en werk van Louis Frequin, de oud-hoofdredacteur van De Gelderlander.

Aanleiding voor deze tentoonstelling is de onlangs verschenen mooie biografie Krantenpaus van de hand van Hélène van Beek en Louis van de Geijn.

Zie voor meer informatie over het boek, recensies, een radio-interview met de auteurs, maar ook stukken van Louis Frequin zelf ook de website krantenpaus.nl.

'een fraai portret' – de Volkskrant

'Vlot geschreven en goed gedocumenteerde biografie.' – NRC Handelsblad

In de etalage
Heilige geest
Heilige geest
Gabriël van den Brink

Klimaatverandering, populisme, kunstmatige intelligentie, #metoo, gentechnologie en internationale spanningen – het is duidelijk dat we in...

lees meer

Verschenen: 18-12-2018

Onvoltooid verleden
Onvoltooid verleden
Richard Grol & Bert Ummelen

De oudere mens mag zich verheugen in een groeiende belangstelling. Regelmatig verschijnen er boeken met visies op en adviezen voor een gezonde en...

lees meer

Verschenen: 01-09-2018

Overtuigd en toch onzeker
Overtuigd en toch onzeker
Michiel Meijer (red.)

Wat zijn de bronnen van ‘onze’ westerse moraal? Waar halen we onze waarden en normen vandaan? En hoe verantwoorden we die voor onszelf...

lees meer

Verschenen: 30-06-2018

Van ziekenzorg naar diagnose en behandeling
Van ziekenzorg naar diagnose en behandeling
Sabine Ruitenbeek

Het Amsterdamse ziekenhuis OLVG is een van de grootste ziekenhuizen van Nederland. Sinds de fusie tussen het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het...

lees meer

Verschenen: 12-04-2018

God tussen oorlog en vrede
God tussen oorlog en vrede
Frank G. Bosman en Harm Goris (red.)

Veel liberale denkers en ook het grote publiek zien tegenwoordig religie als bron van geweld. Religie, zo zegt men, vraagt om exclusieve...

lees meer

Verschenen: 06-04-2018

Brakkenstein
Brakkenstein
Klaas Bouwer

Brakkenstein is een van de weinige goed bewaarde buitenplaatsen aan de rand van Nijmegen. Het is bekend door de witte villa, het prachtige park...

lees meer

Verschenen: 09-03-2018