Cenakelkerk

Op donderdag 22 maart a.s. organiseert het Centrum voor Parochiespiritualiteit (Nijmegen) in de Cenakelkerk een bezinningsmiddag over het thema 'De Eucharistie dieper beleven'. Inleiders:

Broeder (dr.) Johan te Velde osb (1954) is priester, monnik van de benedictijner St. Willibrordsabdij te Doetinchem en oud-vicaris van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Van hem verschenen Bidden naar het oosten (2010) en Het verhaal van het altaar (2017). 

Prof. dr. Herwi Rikhof (1948) is priester van het bisdom Den Bosch en emeritus hoogleraar systematische theologie aan de faculteit katholieke theologie (Tilburg). Van hem verschijnt binnenkort Een schatkamer voor pelgrims.

Voor meer informatie zie www.parochiespiritualiteit.org. Aanmelding graag vóór 15 maart 2018 via cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl of tel. (024) 355 80 29.

Valkhof Pers zal aanwezig zijn met een boekentafel.

Programma

16.30 uur: Lezing door broeder Johan te Velde osb over De grondstructuur van de Eucharistie.
17.45 uur: Bezinning over de Eucharistie door prof. dr. Herwi Rikhof aan de hand van enkele afbeeldingen in de Cenakelkerk .

18.15 uur: Gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een broodje en een drankje.
19 uur: Afsluiting.
Voor de liefhebber: Vanaf 15 uur is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een audiotour door de Cenakelkerk (de kosten hiervoor bedragen € 3 per persoon). De Cenakelkerk is namelijk één van de 13 godshuizen die samen ‘Het Grootste museum van Nederland’ vormen. Voor meer informatie: www.grootstemuseum.nl

Locatie
Cenakelkerk, Pastoor Rabouplein 1, Heilig Landstichting, nabij Nijmegen.

Aanmelding/Info

Aanmelding graag vóór 15 maart 2018 via: cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl of tel. (024) 355 80 29.

Kosten
Gevraagde bijdrage: € 5 (betaling ter plaatse).

Bereikbaarheid Vanaf station Nijmegen: bus 3 (halte Sionsweg) of bus 5 (halte Museum Orientalis).