Nieuws

Presentatie Krantenpaus

Op vrijdag 24 november verschijnt:
KrantenpausDe oorlogen van Louis Frequin (1914-1998), geschreven door Hélène van Beek en Louis van de Geijn.

Krantenpaus is de biografie van de spraakmakende hoofdredacteur van De Gelderlander, een fraai geschreven en boeiend verslag van het leven en werk van een uitgesproken, activistische journalist. Om zijn krant te laten uitgroeien van een bescheiden plaatselijk blad tot een grote regionale titel die ook nationaal meetelde, ging Frequin conflicten en confrontaties niet uit de weg. En met succes: toen hij in 1977 met pensioen ging was de oplage van zijn krant verviervoudigd en was De Gelderlander een dagblad met een nationale reputatie dat volwaardig 'meedeed' tussen de nationale kranten.

Spreker: Jos Joosten, hoogleraar Nederlandse letterkunde (Radboud Universiteit) 
Datum: vrijdag 24 november, 16-18 uur
Plaats: Dekker vd Vegt, Marikenstraat 29, Nijmegen

Louis Frequin was bijna 32 jaar hoofdredacteur van De Gelderlander.  Hij was spraakmakend, strijdbaar, oerkatholiek, selfmade vakman, Bourgondiër, gewonde ziel. 

Behalve hoofdredacteur was hij ook schrijver, televisiepionier, presentator van een van de eerste praatprogramma’s op tv, en een van de geestelijke vaders van het actualiteitenprogramma Brandpunt. 
In de eerste oorlogsjaren was hij actief bij het fascistische Nationaal Front, en al in het tweede oorlogsjaar raakte hij betrokken bij het verspreiden van illegaal drukwerk. Dat kwam hem in 1944 duur te staan. De ontberingen in Duitse gevangenschap en het kamp Vught, bleven hem zijn hele leven achtervolgen.

Onder zijn leiding groeide De Gelderlander uit van een bescheiden plaatselijk blad tot een grote regionale titel die ook nationaal meetelde. Frequin wist altijd de aandacht te trekken. Hij was een uitgesproken, activistische journalist die affaires niet schuwde.

Het Millennial Manifest

Op zaterdag 30 september 2017 om 16:00 uur vond bij boekhandel Scheltema aan het Rokin 9, te Amsterdam de feestelijke presentatie plaats van Het Millennial Manifest. In de komende maanden zullen er andere evenementen plaatsvinden en door de auteurs – resp. jongerencoach, documentairemaakster en psycholoog – lezingen en workshops worden gegeven bij boekhandels en jongerenbijeenkomsten.

Voor meer informatie en boekingen: Merel Laura van der Meer (PR Manager); 06 52 43 33 95

info@millennialmanifest.nlwww.millennialmanifest.nl – www.facebook.com/hetmillennialmanifestwww.instagram.com/hetmillennialmanifest

Umbrië!

Nú verschenen, eindelijk weer beschikbaar: de reisgids Umbrië, in de voetsporen van Franciscus geschreven door Gerard Pieter Freeman.

Al enkele jaren was deze vermaarde gids naar het groene hart van Italië, de streek van Franciscus, niet meer verkrijgbaar.

Maar nu is een volledig bijgewerkte vijfde druk verschenen. Veel achtergrondinformatie, kaartjes, plattegronden, met wandelingen en autoroutes en geheel in kleur: een onmisbare reisgezel voor wie Umbrië en Franciscus écht wil leren kennen.