Nieuws

De waterdruppel

Op 15 juli a.s. verschijnt het boek De waterdruppel van Ernst Marijnissen.

Ernst Marijnissen is dominicaan en werkzaam in leerhuis en bezinning. Hij publiceerde verschillende boeken, o.a. een commentaar op het Johannesevangelie (1987-1992), de Jozefverhalen (1998) en Het lied van de oprechte mens. Naar een nieuw verstaan van het Hooglied (2009).

In zijn nieuwste boek De waterdruppel beschrijft hij zijn persoonlijke 'weg van God'.

Voor meer informatie de presentatie in dominicanenklooster te Huissen zie hier.

Vandaag in Trouw

Op 15 juni a.s. is het boek Onvermoed en onvermijdelijk. De vele gezichten van het neoliberalisme verschenen. In dit boek, uitgegeven in samenwerking met de Stichting Critical Ethics of Care (CEC), laat de vooraanstaande Duitse politicoloog Thomas Biebricher zien dat het neoliberalisme nog springlevend is en telkens verbindingen aangaat met andere stromingen.

Op 15 juni heeft Biebricher aan de VU te Amsterdam een lezing gegeven over 'The many faces of liberalism'.

Vandaag (20 juni) publiceert Trouw een groot interview met deze belangrijke politieke denker.

 

Umbriƫ!

Nú verschenen, eindelijk weer beschikbaar: de reisgids Umbrië, in de voetsporen van Franciscus geschreven door Gerard Pieter Freeman.

Al enkele jaren was deze vermaarde gids naar het groene hart van Italië, de streek van Franciscus, niet meer verkrijgbaar.

Maar nu is een volledig bijgewerkte vijfde druk verschenen. Veel achtergrondinformatie, kaartjes, plattegronden, met wandelingen en autoroutes en geheel in kleur: een onmisbare reisgezel voor wie Umbrië en Franciscus écht wil leren kennen.